Élet-Stílus

Eltiltja a beoltott tanárokat egy floridai magániskola, mert „vetélést okozhatnak”

CBS Miami
CBS Miami
Az iskola oltásellenes vezetője szerint a beoltott emberek „megfertőzik” a körülöttük lévő embereket.

Nagy botrányt okozott a floridai Miami városában működő Centner Academy társalapítója, aki hétfőn egy dolgozóknak küldött levélben tudatta, hogy nem tehetik be a lábukat az iskolába azok a tanárok, akiket beoltottak a covid-19 ellen – jelentette a helyi sajtó. Leila Centner, aki a CBS Miami és a New York Times cikke szerint rendszeresen oszt meg közösségi oldalain „vad összeesküvés-elméleteket” a koronavírusról, közölte a dolgozókkal, hogy a kirúgást kockáztatják, ha beoltják magukat.

Az alapítónő azzal a teljesen alaptalan indokkal magyarázta a döntést, hogy a jellemzése szerint „kísérleti oltásokat” megkapó emberek közelében időt töltő nők elvetélhetnek és megszűnhet a menstruációjuk, mert az oltás „átszivárog” rájuk. A nő közölte a tanárokkal, hogy nem tudják biztosítani, hogy lesz állásuk ősszel, ha nyáron beoltatják magukat.

Az iskola sajtósa egy közleményben közölte, hogy ők csak a gyerekek egészségét tartják szem előtt, és szerintük a covid-oltások nem teljesen biztonságosak, megismételve azt a hamis állítást, hogy a beoltott emberek „átadhatnak valamit a testükből” másoknak, ami rossz hatással lehet a nők termékenységére.

Az iskola döntése nagy felháborodást okozott a szülők körében, és a floridai állami törvényhozásban is, valamint kikeltek ellene az orvosok, virológusok, a tanárszakszervezet és a Fehér Ház szóvivője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik