Belföld koronavírus

Orvosi Kamara szerint a hippokratészi esküvel ellentétesen cselekszik az orvos, aki oltásellenes

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Közleményt adott ki vasárnap a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, amelyben leszögezik, hogy a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely

oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét.

Szerintük ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket. „A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól” – zárul a közlemény.

A MOK közleménye nem nevesíti, ugyanakkor aligha független a megnyilatkozástól az erdőkertesi orvos esete, aki nem hajlandó oltani saját körzetében.

Kapcsolódó
Erdőkertesi háziorvos: Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni
Kiss Csaba szertint káosz uralkodik az oltások elrendelésében.

„Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – fogalmazott Kiss Csaba az ATV-nek, egyúttal hangsúlyozta, hogy kifogásolja, hogy a kínai vakcina engedélyezését még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség.  “Az összes engedélyezett is tulajdonképpen nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, tehát majdhogynem ilyen klinikai kipróbálási fázisban vannak” – mondta Kiss, aki nem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni”.

A háziorvos egyebek mellett úgy véli, a rendelő nem megfelelő ilyen körülmények között arra, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik