Élet-Stílus

A szenátusba készül az ügyvéd, aki gépfegyverrel védte a palotáját a tüntetőktől

Bár egyelőre csak azt erősítette meg, hogy gondolkozik az induláson.

Tavaly a George Floyd halála utáni felfokozott időszakban, egészen konkrétan június 29-én, egy St. Louis-i ügyvéd házaspár, Patricia és Mark McCloskey azzal került be a hírekbe, hogy fegyverekkel védték a palotájukat azoktól a tüntetőktől, akik a város polgármesterének házához igyekeztek. A történetről akkor mi is beszámoltunk.

A Black Lives Matter tüntetők és a helyszínen jelenlévő médiamunkások rengeteg felvételt osztottak meg a mezítlábas párról, amik aztán az egész világot bejárták (alább egy twitteres videó ezek közül).

Bár az Insider birtokába jutott dokumentumok alapján a vádat képviselő esküdtszék szerint a pár törvényt sértett azzal, hogy egy tüntetés résztvevőinek fegyvereket mutogattak és aztán a bizonyítékokat is próbálták manipulálni, ők ezt nem hajlandóak beismerni. McCloskey-ék az őket megörökítő egyik újságírót azért berelték be, mert az előkertjükből készítette a felvételeket, amivel szerintük birtokháborítást követett el.

A Yahoo most arról ír, hogy a háza előtt egy AR-15-ös gépfegyverrel hadonászó Mark McCloskey a Politiconak adott nyilatkozata alapján a 2022-es szenátusi választáson való indulását tervezgeti, ami egyébként azért merült fel, mert Missouri jelenlegi szenátora, Roy Blunt már bejelentette, hogy visszavonul, és jövőre nem fog elindulni a választáson.

A pártól eddig sem állt távol a pártpolitizálás

A kritikák mellett a konzervatívok részéről támogató hangok is érkeztek. Donald Trump szinte azonnal a védelmébe vette a felfegyverkezett ügyvédeket: elnökként közbenjárt az ügyükben, majd azt nyilatkozta, hogy a pár fegyveres fellépése nélkül valószínűleg nem úszta volna meg a palotájuk épségben a tüntetést,

hanem felgyújtották volna, mint ahogy a templomokat szokták.

Természetesen ezután megtették a tőlük telhető legtöbbet Trump újraválasztásáért: Patricia és Mark McCloskey a Republikánus Párt 2020-as elnökjelölő gyűlésén négyperces beszédben bíztatta a hallgatóságot arra, hogy újraválasszák az elnököt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik