Élet-Stílus

Fegyvert fogott a tüntetőkre egy ügyvéd házaspár

Valószínűleg nagyon féltették a hatalmas palotájukat.

St. Louisban tüntetőkre fogott fegyvert egy házaspár, mikor azok útban a polgármester otthonához elhaladtak a házuk előtt – írta az AP alapján a New York Times.

Az esetről fotók, videók is készültek. A pár üvölt a tüntetőknek, miközben fegyvert szegeznek rájuk, hogy nehogy belépjenek a területükre. A tömegben közben azt skandálják, hogy ne is törődjenek velük. És menjenek tovább a polgármesterhez, akinek a lemondását követelve indultak el egyébként, illetve még azért is felszólaltak, hogy a város rendőrségét is vigye magával.

A mintegy 500 fős tüntetés azután indult el Lyda Krewson polgármesterhez vasárnap, hogy pénteken a Facebook-oldalán beolvasta több helyi lakos nevét és címét, akik olyan levelet küldtek neki, amiben azt kérték, hogy ne fizessen többé a rendőrségnek. Bár a lakosok neve és íme nyilvános, a polgármester tette sokakat kiborított, hétfőn kora reggelig 43 ezren írták alá a lemondását követelő petíciót. Krewson az említett videót azóta törölte, és elnézést is kért.

A házaspár, Patricia és Mark McCloskey, személyi sérülésekkel foglalkozó ügyvéd St. Louis jómódú negyedében lakik. 1988-ban vették a palotát, és úgy 30 év alatt újították fel. Nagyon-nagyon előkelő, többek között egy 21 méter hosszú bálterem is a része, amit a firenzei Palazzo Davanzati termének a másolata. McCloskeyék célja is az, hogy az egyik legpazarabb házzá változtassák a palotájukat, amelynek az építtetői egy falunyi olasz kőművest hozattak, akik egy sátortáborban laktak, míg el nem készültek az európai reneszánsz palotákra hajazó ötemeletes ingatlant – írta a Daily Mail.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik