Élet-Stílus

Egy látogató okozta egy állatkerti jegesmedve halálát Oroszországban

Facebook / Екатеринбургский Зоопарк
Facebook / Екатеринбургский Зоопарк
Bedobott neki egy gyerekjátékot, ami a 25 éves állat halálát okozta.

Meghalt a jekatyerinburgi állatkert 25 éves jegesmedvéje, Umka, miután megevett egy labdát, amit az egyik látogató dobott be hozzá – közölte kedden az állatkert. Az állatkert sztárjaként jellemzett jegesmedve kedd reggel esett össze, és hiába értek ki hozzá perceken belül az állatorvosok, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A boncolás után derült ki, hogy a gyomrába került gyerekjáték miatt pusztult el.

Az állatkert legnépszerűbb lakójának számító Umka 1998 áprilisában került Jekatyerinburgba. Miután a vadon született állat az anyja nélkül maradt, falusiak mentették meg, és egy pajtában nevelkedett, amíg túl nagy nem lett, és kezdett veszélyt jelenteni az emberekre.

Mivel az emberekhez szokott állatot már nem lehetett visszaengedni a természetbe, a jekatyeringburgi állatkertbe szállították, ahol mostanáig élt. Kifutóját egy nőstény jegesmedvével osztotta meg. Az Ajna nevű állat a gondozók elmondása szerint nehezen viselte társa halálát, és nagyon szomorú.


Az állatkert közölte, hogy nem próbálják megtalálni a látogatót, aki az Umka halálát okozó játékot bedobta a jegesmedvékhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik