Élet-Stílus

Megölte a hím a nőstény jegesmedvét, amikor pároztatni akarták őket

Az egész állatkertet lesújtotta a hír.

Rosszul sült el a pároztatási kísérlet a detroiti állatkert jegesmendvéinél, aminek következtében a hím végzett a nőstény egyeddel, írta meg a Ladbible.

A 20 éves nőstény, Anana, és a 16 éves hím, Nuka tavaly márciusban együtt érkeztek a detroiti állatkertbe. Ez elmúlt napokig külön éltek, ám a múlt héten az állatkert gondozói újra bemutatták őket egymásnak, annak reményében, hogy kis időn belül utódot hozzanak a világra. Az elképzelés nem egyszeri fellángolás eredménye, az intézményben ugyanis egy ideje fut már egy projekt, melynek keretében az olyan veszélyesztetett fajok egyedszámát igyekeznek növelni, amelyek életkörülményeit a klímaváltozás a leginkább ellehetetleníti.

A projektnek Nuka már korábban is aktív szereplője volt, több nőstényt is sikeresen megtermékenyített már, nem olyan rég született két bocsa a Suka nevű nősténytől. A hím soha nem viselkedett agresszíven a nőstényekkel szemben, ezért a gondozók sem hitték, hogy baj lehet.

Sajnos azonban tragédia lett a próbálkozás vége. Azt nem részletezték, hogy Nuka miként végzett Ananával, az állat halála azonban mindenkit lesújtott az állatkertben.

Az egyébként tudvalevő, hogy a jegesmedvék időről időre egymás ellen fordulnak, és egyre gyakoribb az is, hogy néhány egyed kannibalizmusra adja a fejét a vadonban a táplálékhiány miatt. Ezek a körülmények viszont az állatkertben nem álltak fenn, így továbbra sem világos, hogy a hím miért támadt a nőstényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik