Élet-Stílus

Ugyanazon a napon halt meg a nyugdíjas sheriff és partnere, a világ legkisebb rendőrkutyája

Facebook / Geauga County Sheriff
Facebook / Geauga County Sheriff
Elválaszthatatlanok voltak életükben, és halálukban is azok. Április 14-én, szerdán, életének 67. évében meghalt Dan McClelland, az ohiói Geauga megye volt sheriffje. Ugyanazon napon pusztult el 16 éves korában Midge, McClelland barátja és egykori partnere, a világ legkisebb rendőrkutyája.

Dan McClellandet a rákkal folytatott hosszú harc után szerdán reggel, egy kórházban érte a halál. Néhány órával később Midge is meghalt az otthonukban, feltehetően a gazdája hiánya miatt – írja az AP hírügynökség.

McClelland 2016-ban ment nyugdíjba, miután tizenhárom éven át volt megyei sheriff, és 44 éven át szolgált rendőrként. Midge, a kábítószerek kiszimatolására szakosodott csivava-terrier keverék 2006-ban került a Guinness Világrekordok Könyvébe, mint a világ legkisebb rendőrkutyája.

McClelland ötlete volt, hogy egy átlagos, nagy, erős és agresszív rendőrkutya helyett egy kisméretű kutyát használjon kábítószerek keresésére, mert kisebb helyekre is befér és kevesebb piszkot, illetve kárt okoz az átkutatott autókban.

A seheriff és a kicsi kutyája olyan híresek voltak, mintha rocksztárok lettek volna. Rendszeresen szerepeltek beszélgetős tévéműsorokban, és országos magazinokban, többek között a Playboyban is. A család közleménye szerint McClellandet és Midge-t közös sírban helyezik majd örök nyugalomra.

It is with a heavy heart that I inform the residents of Geauga County that Retired Sheriff Dan McClelland has passed…

Posted by Geauga County Sheriff on Wednesday, 14 April 2021

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik