Élet-Stílus

Annyira részeg volt a brit sofőr, hogy kiakasztotta a szondát

Egy kígyóvonalban, kacskaringózva haladó autót vettek észre rendőrök március 28-án hajnalban a rendőrök az északír Londonderryben. Amikor megszondáztatták a sofőrt, alig hittek a szemüknek.

Kiakasztotta az alkoholszondát egy sofőr vasárnap hajnalban az Észak-Írországban fekvő Londonderryben – írja a LadBible című brit bulvárlap.

A rendőrök azért állították meg az autót, mert útpadkától útpadkáig kanyarogva haladt, majd behajtott egy kertbe. Megfújatták a férfivel az alkoholszondát, de annyira magas volt a véralkohol szintje, hogy a készülék nem tudta kijelezni az eredményt.

Az ittas férfit bevitték az őrsre, ahol végre sikerült ellenőrizni. A műszer 180-at, vagyis a megengedett véralkoholszint ötszörösét mutatta. Ilyen magas véralkoholszinttel még soha senki sem vezetett az Egyesült Királyságban a szondák bevezetése óta. A féri semmit sem fogott fel abból, ami körülötte történik. Az utasa, egy nő hisztérikusan nevetett a történteken, és csak az érdekelte, hogy fog hazajutni.

A rendőrség egy Facebook-posztban számolt be az esetről. Azt írták, a felelőtlen sofőr potenciális gyilkos, és csak a csodának köszönhető, hogy a kollégáiknak nem kellett azzal ébreszteniük valakit hajnalban, hogy balesetben elhunyt egy családtag.

A real sense of anger here tonight, we have just recorded one of the highest ever drunk driver readings in Northern…

Posted by Police Mid Ulster on Saturday, 27 March 2021

Ajánlott videó

Olvasói sztorik