Élet-Stílus

91 500 olajos egycentest kapott utolsó fizetésnek

Aaron Sollner / EyeEm / Getty Images
Aaron Sollner / EyeEm / Getty Images
Andreas Flatent azért távozott az autójavítóból, ahol novemberig dolgozott, mert az egyik délután elment a gyerekéért a napközibe annak ellenére, hogy a főnökei nem akarták elengedni.

Andreas Flaten menedzserként dolgozott az OK Walker Autoworks nevű autójavító műhelyben, az Atlantától délre található Peachtree City-ben, de egy konfliktus miatt novemberben távozott a cégtől. Utolsó, 915 dolláros fizetése nem a bankszámláján landolt, hanem a Fayetteville-i háza előtti kocsibeállón, több mint 90 ezer olajos egycentes formájában – írja a BBC. A férfi barátnője, Olivia Oxley az átszámítva 280 ezer forintnyi hatalmas aprópénzkupacról – és a hozzá tartozó obszcén üzenetről – az Instagramra posztolt videót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Olivia Oxley (@ox_isms) által megosztott bejegyzés

A történet egy novemberi délutánon kezdődött, amikor Flatent a munkahelyéről nem engedték el a gyerekéért. Ebből akkora konfliktus lett, hogy Flaten úgy döntött, akkor ő inkább felmond, és elmegy a napközibe. Aztán hónapokig várt az utolsó fizetésére, de közben háromszor is a munkaügyi hivatalhoz fordult a fizetés elmaradása miatt.

Andreas Flaten azt mondta: megpróbálta egy nagy kád szappanos, ecetes vízben letisztítani az érméket egyben, de az nem segített. Az egyetlen módszer, ami eddig bevált neki, az az érmék egyesével történő letörlése volt. Azt is hozzátette, ezzel a módszerrel nagyjából két órájába telik, amíg 5 dollárnyi aprót letakarít.

Az OK Walker Autoworks hivatalosan nem reagált az ügyre, de a honlapjukon büszkén hirdetik, hogy lehet náluk apróval is fizetni. A cég vezetője, Miles Walker azt mondta CBS46 nevű helyi tévécsatornának: nem emlékszik, hogy Andreas Flanten házának kocsibejáróján hagyta volna a 915 dollárnyi aprót. Szerinte az a lényeg, hogy Flaten megkapta végül a fizetését.

A pénz jelenleg a férfi garázsában pihen, de olyan nehéz, hogy a talicskának, amiben tárolják, leeresztett a kereke.

Bármennyire nem praktikus vagy méltányos ez a fajta végkielégítés, a  New York Times által megszólatatott Eric R Lucero, a munkaügyi hivatal egyik munkatársa szerint apróban kifizetni valakit a munkájáért teljesen legális az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik