Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: az emberek elkezdték kidobálni a felhalmozott ételeket

Justin Sullivan / Getty Images
Justin Sullivan / Getty Images
Mint minden héten, most is megmutatjuk, mely cikkeinket olvasták a legtöbben egy évvel ezelőtt.

Bár egy éve már javában a koronavírusról szólt itthon minden, Áder János még nem szólalt meg. A miért is kiderült – ebben a cikkben írtunk róla.

Ezt csinálta a köztársasági elnök:

Tavaly mindenki eszeveszett vásárlásba kezdett a korlátozások bejelentése után, holott többször írt arról a sajtó, hogy van elegendő élelmiszer a magyar boltokban és az ellátás is akadálymentesen működik. A történet természetesen azzal végződött, hogy a termékek lejártak, azokat pedig kidobálták az emberek. Jó hír, hogy a vécépapírnak nincs szavatossági ideje!

Meglepő fordulat:
Elkezdték kidobálni az emberek a felhalmozott ételeket
Kukás fotók jelentek meg a közösségi oldalakon.

Egy hónappal ezelőtt kijárási korlátozást vezettek be: akkor csak munkavégzés vagy alapvető szükségletek ellátása miatt lehetett elhagyni az otthonokat.

Orbán Viktor jelentette be:
Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezet be a kormány
Nem kijárási tilalomról van szó. A két hétre szóló intézkedés szerint sétálni ki lehet menni, a bevásárlást pedig az idősek és a fiatalok más idősávban bonyolíthatják.

Aztán ezeket a szabályokat részletesen is kifejtettük – cikkünk szintén elég sok embert érdekelt.

Nosztalgia
Csak az egy háztartásban élők sétálhatnak együtt, másoktól másfél méter távolságot kell tartani - itt vannak a kijárási korlátozás részletszabályai
Boltba, gyógyszertárba menni szabad, de 9-12 között csak a 65 év felettiek, előtte és utána csak az annál fiatalabbak lehetnek az üzletekben. Piacra, fodrászhoz, manikűröshöz lehet menni. Félmilliós pénzbírságot is kaphat, aki megszegi a korlátozásokat.

Márciusban elég sokan becsülték meg a járvány alakulását, így volt ezzel Peller Mariann asztrológusa is.

Inkább a szakértőknek higgyünk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik