Élet-Stílus

Mikor bemutatkozik, mindenki azt hiszi, szórakozik. Pedig három évvel a Harry Potter előtt született

Warner Bros. / Heyday Film
Warner Bros. / Heyday Film
És nem az a neve, hogy Harry Potter. De van olyan is.

Ha azt gondolod, hogy a neved menőbb, mint az enyém (…) Nem hiszem, hogy le tudnál győzni, de kíváncsi vagyok

mondta legújabb videójában egy tiktoker, nem is alaptalanul.

A szülők gyakran szeretnek ötletet meríteni gyerekeik névadásakor a kedvenc filmjükből, sorozatukból, könyvükből. Biztos mindenkinek eszébe jut pár szórakoztató eset (még ha ezeknek java része kamu is).

Úgy tűnik, egy brit fiatalnál is így választottak a szülők nevet, mármint a direkt vicces megoldás mellett döntöttek, mint Nemoda Budánál vagy Till Attilánál. A férfi neve ugyanis kísértetiesen emlékeztet a Harry Potter-könyvekben olvasottakra.

A neve ugyanis Griffin Dohr, amit ugyanúgy kell kiejteni, mint a Gryffindort. Ez a magyar fordításban a Griffendél ház, a Roxfort (angolul Hogwarts) egyik háza, az, amelyikben a címszereplő is jár.

Egyrészt a férfinek mindig meggyűlik vele a baja, mert mindig azt hiszik, csak hazudik, mikor bemutatkozik. Másrészt, sokan azt gondolják, mint ahogy fent írtuk, hogy a szülők vicceskedtek. De nem.

Griffin Dohr három évvel az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve előtt született meg, azaz 1994-ben.

A kommentelők pedig más, hasonló eseteket idéztek fel – írja a Mirror. Egy nő azt írta, hogy a gyerekei apja Tom Riddle, a magyarban íTom Rowle Denem, azaz Voldemort, így is van elmentve a telefonjában.

Egy másik hozzászóló pedig azt írta,

egy munkatársam Harry Potter. Negyvenvalahány éves és utálja.

Olyan is kommentelt, akinek a testvére Mary és  aki hozzáment Brian Christmashez. Így a neve Mary Christmas lett, azaz egy kis elírással boldog karácsony. Volt olyan is, akinek az apja Bruce Wayne, azaz Batman. És olyan is akadt, akit Elsának neveznek, a húgát Anának. És Izlandról származnak (vagyis kísérteties a hasonlóság a Jégvarázs főszereplőire).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik