Élet-Stílus

Szétfeszítette a fejére harapott krokodil állkapcsát, és megmenekült a haláltól egy ausztrál férfi

Jonathan Murrish / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
Jonathan Murrish / EyeEm / Gettyimages - Illusztráció
Majd kiúszott a tóból, és a partról hívta a mentősöket.

Túlélte egy 44 éves ausztrál férfi, hogy úszás közben egy krokodil harapott a fejére, miután szétfeszítette az állat száját, és ki tudta szabadítani magát – jelentette a helyi sajtó. A férfi az őt ellátó egyik mentős elmondása szerint „rendkívül nyugodt” volt, amikor kiérkeztek hozzá, és végül könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, ami könnyen a halálával végződhetett volna.

Az eset csütörtökön, helyi idő szerint délután egy óra előtt történt a Queensland államban található Cairns város közelében. A meg nem nevezett férfi a Placid-tóban úszott, amikor a krokodil váratlanul ráharapott a fejére.

Paul Sweeney mentős a sajtónak elmondta:

Azt mondta nekünk, hogy egy krokodil harapott a fejére, és hogy kiszabaduljon, szétfeszítette az állat állkapcsát.

A férfinak sikerült is kiszabadítania magát, de egyik ujjára az állat még ráharapott. Ezután még jelentős távot kellett úsznia, hogy kiérjen a partra, és közben folyamatosan azon rettegett, hogy a krokodil újra támadni fog. Miután kijutott a tóból, azonnal segítséget hívott magához.

Sweeney elmondása szerint a férfi „rendkívül nyugodt” volt, amikor kiértek hozzá, és sérülései nem voltak súlyosak. A mentős elmondása szerint a fején lévő sérülések egyértelműen bizonyították, hogy valóban egy krokodil harapott a fejére.

A fejének mindkét oldalán harapás okozta sebek voltak: jobboldalt végig a koponyáján, baloldalt pedig az arcán és állán. Emellett a jobb vállán és bal kezén is sérüléseket szenvedett. Szerencsére nem veszített sok vért, és koponyája nem tört be, és nem repedt meg – mondta el Sweeney a helyi sajtónak.

A férfit egy közeli kórházba szállították, ahol a BBC brit közszolgálati adónak elmondták, hogy a férfi stabil állapotban van.

Sweeney közlése szerint a férfi rendszeresen úszott a tóban, ahova nyolc éve heti három alkalommal jár le egy kis testmozgásra. A queenslandi környezetvédelmi minisztérium az esettel kapcsolatban közölte, hogy szakértőket küldenek a tóhoz, hogy felmérjék a helyzetet, és egyben arra figyelmeztette az embereket, hogy az érintett terület “ismert krokodilország”, és felszólították az oda utazó embereket, hogy mindig legyen körültekintőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik