Élet-Stílus

Rátámadt egy krokodilra egy 11 éves zimbabwei kislány, hogy megmentse barátnője életét

A kislány az állat szemeibe mart az ujjaival.

A barátaival a Deka folyó egyik mellékágánál játszott a 11 éves Rebecca Munkombwe a zimbabwei Hwange Town közelében, amikor meghallotta, hogy 9 éves barátnője a vízből segítségért kiabál. A hatodik osztályos kislány gondolkodás nélkül a barátnője segítségére sietett – írja egy helyi lapra hivatkozva a Business Insider.

Rebecca Munkombwe a zimbabwei Sunday Newsnak elmondta, hogy éppen hazafelé indultak, amikor meghallották Latoya Muwani segélykiáltásait. A kislány azt kiabálta, hogy valami megharapta a lábát, és le akarja húzni a víz alá. Rebecca tudta, hogy mivel ő a legidősebb a gyerekek között, az ő kötelessége a barátnője segítségére sietni.

Amikor Rebbecca beugrott a vízbe, és odaúszott Latoyához, meglátta, hogy a barátnője lábát és karját egy jókora krokodil ragadta meg. A kislány gyorsan felmászott a hüllő hátára, és az ujjaival az állat szemeibe mart. A krokodil elengedte Latoyát, a két kislány gyorsan a partra úszott, majd segítséget hívtak.

A zimbabwei lap megkereste Latoyát is, akit kórházban ápolnak, ám az orvosok nem engedték zavarják a kislányt. Egy neve elhallgatását kérő nővér annyit mondott, Latoyának hihetetlen szerencséje volt, hogy kisebb sérülésekkel megúszta.

A helyi rendőrség megerősítette a krokodiltámadás hírét. Tinashe Farawo szóvivő elmondta, az utóbbi időben egyre több krokodiltámadás történik a környéken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik