Belföld

Krokodilt találtak egy dunaharaszti házban

És más veszélyes állatokat is. a hungarocell dobozban tartott kígyó már nem élt volna sokáig.

Aligátorteknőst, krokodilt, kígyót és kábítószergyanús növényi palántákat is találtak a rendőrök egy dunaharaszti házban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu honlapon.

Azt írták, hogy egy bejelentés miatt vonultak ki a házhoz, és eredetileg drogot kerestek, de még a rendőrök is meglepődtek, amikor a veszélyes állatokat megtalálták. A nyomozók a házkutatás során a négy kábítószergyanús növényi palántán és egy mérlegen túl, ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy kistestű krokodilt is találtak.

A helyszíni információk szerint a férfi nem értett megfelelően az állatok tartásával kapcsolatos szabályokhoz, ugyanis a kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocell dobozban találták meg, valószínűleg már nem élt volna sokáig. A gyanúsított párjával és két gyermekével lakott az ingatlanban.

A rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot egy szakemberrel, aki elmondta, hogy a megtalált élőlények veszélyes állatoknak minősülnek, tartásuk engedélyköteles, sőt valószínűleg a kígyót lakásban tartani még engedéllyel sem lehetett volna. A rendőrök haladéktalanul intézkedtek az állatok elszállításáról Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a ház 41 éves lakóját, aki az állatok eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, vallomásában elmondta, hogy tisztában volt azok veszélyes mivoltával és azzal, hogy tartásuk engedélyköteles, de ezzel nem foglalkozott.

A kábítószergyanús zöld növényi származékokról úgy vallott, hogy ezeket saját célra tartja, magról nevelgeti őket.

Kapcsolódó
Gigantikus aligátor jelent meg egy floridai golfpályán
A netezők a dinoszauruszokhoz és Godzillához hasonlítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik