Élet-Stílus koronavírus

Leégett a covidos orosz olimpiai bajnok otthona, mert nem érezte meg a füstszagot

Mikhail SoluninTASS via Getty Images
Mikhail SoluninTASS via Getty Images
A betegség miatt nem érzi a szagokat, és ez majdnem az életébe került.

Teljesen kiégett Darja Skurihina orosz olimpiai bajnok lakása, és majdnem ő is bennégett, miután a covidos sportoló elvesztette a szaglását, és emiatt csak későn vette észre, hogy lángol az otthona – írta az  East2West News. A 30 éves nőnek csak akkor tűnt fel, hogy mi történik, amikor már sűrű füsttel kezdett terjedni a konyhájában, és nem tudott semmit tenni a lángok terjedése ellen.

A Nyizsnyij Novgorod városában élő sportoló elmondása szerint az ortodox karácsony tiszteletére gyújtott meg egy gyertyát a hálószobában, amit feltehetően a macskája dönthetett fel, és az okozhatta a tüzet. A nőnek még éppen annyi ideje maradt, hogy ki tudjon menekülni a lakásból, miközben egy szomszéd értesítette a tűzoltókat, akik ki tudták menteni a lakásból Skurihina macskáját és kutyáját. A nő a füst miatt ezt nem tudta megtenni.

Az eset sokkolta Skurihinát, aki közölte, hogy csak saját magát hibáztatja, amiért „ostoba hibát vétve” felügyelet nélkül hagyta az égő gyertyát.

Skurihina ritmikus sportgimnasztikában nyert aranyérmet a 2008-as pekingi olimpián, az orosz csapat tagjaként, és a most kiégett lakását is győzelméért kapta ajándékba a helyi kormányzattól – írta a The Sun. Olimpia aranyérme egyébként sértetlenül került elő a kiégett lakásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik