Élet-Stílus

Veteránok holttesteit lopták, mert azok jobbak varázslásra

Edwin H Remsberg / Gettyimages - Illusztráció
Edwin H Remsberg / Gettyimages - Illusztráció
És arra panaszkodtak a rendőröknek, hogy az Egyesült Államokban nehezen lehet testrészeket szerezni.

A floridai hatóságok letartóztattak két férfit, akik legalább négy sírt raboltak ki egy temetőben, hogy ellopják háborús hősök testrészeit, amiket aztán vallási rituálékra használtak fel – jelentette a helyi sajtó. Egyikük otthonában, egy fészerben egy szentélyt találtak, hét emberi koponyával – közölte egy sajtótájékoztatón Polk megye seriffje.

Grady Judd elmondása szerint most először fordult elő, hogy egy házkutatás alatt egy Payo Mayombe szentélyre bukkantak. A Karib-tenger térségében gyakorolt, afrikai gyökerű vallás gyakorlói emberi és állati maradványokat használnak nagy titokban tartott rituáléikhoz, és azokat gyakran temetőkből szerzik.

Judd seriff közlése szerint négy sírt raboltak ki, amelyek közül háromban veteránok voltak eltemetve, és egyikük még az első világháborúban szolgált. A letartóztattok elmondása szerint azért katonák sírját választották, mert a hősök lelke erősebb, és hatékonyabban lehet varázslásra használni.

Egyikük úgy jellemezte a temetőket, mint “szent helyek és bevásárló-központok”, és arra panaszkodott, hogy az Egyesült Államokban milyen nehéz emberi maradványokat szerezni.
A két férfi ellen sírrongálás és holttestek meggyalázása vádjával indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik