Élet-Stílus koronavírus

Maszkban szexelésre bíztatnak az ausztrál egészségügyi hatóságok

Oleg Elkov / Gettyimages - Illusztráció
Oleg Elkov / Gettyimages - Illusztráció
Átalakul a biztonságos szex fogalma.

Nagy figyelmet kaptak az elmúlt napokban a helyi sajtóban az ausztráliai Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztériumának szextanácsai járvány idejére. A kormány hivatalos oldalán nyilvánosságra hozott útmutatásokat a sajtóban egyebek mellett „bizarrként” és „szokatlanként” jellemezték, és olyannak írták le, mint amit „nem hiszel el, amíg nem látod”.

A minisztérium elsőként azt javasolta az embereknek, hogy kerüljék az idegenekkel létesített szexuális kapcsolatot, közölve, hogy a régóta együtt élő párok között a szex nem jelent különösebben nagy kockázatot. Azonban több módszert is ajánlanak arra, amivel csökkenteni lehet a koronavírus-fertőzés esélyét azoknak, akik mégis olyasvalakivel feküdne le, akivel nem élnek együtt.

Mint írják, nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus az ondóval és a hüvelyváladékkal is terjedne, azt viszont biztosan lehet tudni, hogy terjed a nyállal, és „gyakorlatilag bármivel, ami az orrból és a szájból távozik”. Hozzáteszik, hogy ezek cseréje nélkül nagyon nehéz szexelni, és „valószínűleg nem is olyan szórakoztató”.

A minisztérium ezért egyebek mellett azt tanácsolja az embereknek, hogy az orrt és szájat is takaró, háromrétegű maszkban feküdjenek le egymással, kerüljék a csókolózást, és a biztonság kedvéért még az orális szex közben is használjanak óvszert.

Az oldal emellett a „közös önkielégítést” javasolja a szexuális kalandra vállalkozó embereknek, amit lehetőleg egymástól másfél méteres távolságra kellene elvégezni. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a járvány idején „a legbiztonságosabb szex a magányos szex”.

A minisztériumi szextanácsok kisebbfajta politikai botrányt is okoztak az országban. A Daily Telegraph cikke szerint több neve elhallgatását kérő konzervatív képviselő is támadta Új-Dél-Wales kormányát a „sokkolóként” jellemzett „erotikus”, „buja” és „pikáns” tanácsok miatt. Az állam tisztifőorvosa, Dr Kerry Chant azonban megvédte kollégáit, közölve, hogy büszke a biztonságos szexet elősegítő oldal készítőire.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik