Élet-Stílus koronavírus

Lehet szexelni a koronavírus-járvány alatt?

Járványügyi szakértő orvos válaszol.

A koronavírus-járvánnyal eljött az önkéntes karantén és a szociális távolságtartás „ideje”, vagyis hogy lehetőleg tartsuk távol magunkat minél több embertől. De ezek szerint ilyenkor tilos a szex is? Merült fel a Huffington Post újságírójában, úgyhogy megkérdezte Paul Huntertől, a Univerity of East-Anglia járványügyi szakértőjétől.

Ő azt mondja, itt főként az orális részek a problémásak, például a csókolózás jobb, ha elmarad.

Ha valaki a vírus elkapását akarja csak elkerülni azzal, hogy nem megy az utcára és egyébként egészséges és monogám kapcsolatban él, az folytathatja a járvány előtti szexuális életét. Hunter is azok között van, akik osztják, hogy jövőév elejére növekedni fog a születési arány a sok egymással összezárt pár miatt.

Aki viszont nem monogám kapcsolatban él, vagy párjával nem él együtt, annál már bonyolultabb a kérdés, mert így már jóval magasabb a fertőzés elkapásának és továbbadásának a lehetősége. Jobb kerülni a nem létszükségletű találkozókat, így egy időre hagyjuk meg a digitális térben a randiappos ismerkedést.

Aki önkéntes karanténban vonult és esetleg érzi is magán a tüneteket, vagy  beteg, az próbáljon meg minél nagyobb távolságot tartani mindenkitől. Legalábbis az első hétben, ha minden rendben és a párunk is karanténba vonult velünk, az első hét után már lehet szexelni, mert a legvalószínűbb, hogy az első három napban fertőzzük meg a párunkat, ha megfertőzzük.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik