Élet-Stílus koronavírus

Új idők, új szokások: így szexelj koronavírus idején

Kanada egészségügyért felelős vezetője tett közzé fontos tanácsokat.

A koronavírus második hullámának (van, ahol az első sem csengett le igazán) beköszöntével sajnos újra kell gondolnunk az eddigi életünk csaknem minden szegletét. Új idők járnak, új szabályokat kell hoznunk, ez pedig sokaknak nagy változás lehet. A mindennapi életünket is nagyban befolyásolja a járvány, nem lehetünk például túlzottan felelőtlenek, ha szórakozni vágyunk.

Ebbe pedig nemcsak a bulizás tartozik bele, hanem bizony a szexuális életünk is.

A koronavírus egyik hozománya lehet, hogy visszaszorulnak az úgynevezett egy éjszakás kalandok, mivel egy idegen ember akkor is a megfertőződés kockázatát hordozza, ha egy liftben állunk, nemhogy ha még szexuális kapcsolatba is keveredünk vele. Nem feltétlen az említett liftben, hanem bárhol.

Maszk, hátulról, nincs csók?

Kanada első számú orvosa, Theresa Tam szerint ezekben az időkben az a legfelelősebb magatartás szex terén, ha egyedül csináljuk, vagy jobb esetben az állandó partnerünkkel, akivel egy háztartásban élünk. Tam ugyanakkor elmondja, hogy ha úgy alakul a helyzet, hogy valaki egy éjszakás kalandba bonyolódik egy idegennel, akkor nem árt megtenni bizonyos óvintézkedéseket. Ilyen például, a maszkviselés, amit úgy néz ki, hogy most már szex közben sem hagyhatunk el. Nehezen elképzelhető, de ha nagyon akarja mindkét fél megoldható.

A másik fontos tanács, hogy mindenképp kerüljük el a csókolózást. Ugyan van rá minimális esély, hogy a szexuális érintkezés során is elkapjuk a vírust, de erre egy csók alkalmával sokkal, de sokkal nagyobb esély van.

A nem mindennapi közlemény kiakadásától azt várják, hogy az emberek sokkal óvatosabbak lesznek. Kanadában a járvány kirobbanása óta csaknem 130 ezer megfertőződést regisztráltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik