Élet-Stílus

Életük kockáztatásával mentették le a fagyott tavon rekedt szarvast a horgászok

KUTV 2 News Salt Lake City
KUTV 2 News Salt Lake City
A mentés közben a két amerikai férfi majdnem a jeges vízbe zuhant, annyira vékony volt a jég.

Brandon Jackson és barátja, Gage Bell horgászkiránduláson voltak az amerikai Utah államban található Panguitch tónál, amikor egyszer csak valami furcsát vettek észre a befagyott tavon. Egy fiatal szarvast, aki kétségbeesve próbált meg lábra állni a jégen. Jackson a KUTV amerikai televíziónak elmondta, természetes volt számukra, hogy megpróbálják megmenteni.

A tűzoltókként, és vadászvezetőként is dolgozó Jackson elmondása szerint a mentőakció nem volt veszélytelen. A jég nem volt valami vastag, és míg odaértek a nagyjából egyéves öszvérszarvashoz, barátja alatt meg is repedt a jég, és majdnem bele is zuhant a jeges vízbe.

Ráadásul abban sem lehetettek biztosak, hogy a szarvas nem esik-e pánikba, és közben nem rúgja meg őket, miközben lesegítik a jégről.

Őszintén szólva arra számítottam, hogy meg fog rúgni, amikor felveszem, de szupernyugodt volt és szuperengedelmes, mintha csak tudta volna, hogy ezek a srácok segíteni próbálnak.

Jackson elmondása szerint amikor felvette, megreccsent alattuk a jég, ezért igyekezett minél gyorsabban partra érni a szarvassal, és csak reménykedni tudott, hogy el is jutnak addig. Ez végül sikerült, és a szarvas gyorsan el is szaladt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik