Élet-Stílus

A pillanat, amikor kimentik a jeges folyóba esett, kétségbeesett kutyust

A kimerült, síró fekete labrador a jégbe kapaszkodva várta, hogy az állatvédők a tűzoltóság segítségével megmentse az életét.

Hardy, a fekete labrador imádja vizet. Gazdája elmondása szerint folyókban és a tengerben is magabiztosan úszik, és amikor szerdán elmentek sétálni, örömmel rohant le az angliai Wansbeck folyóba, hogy ússzon egy jót. A folyó azonban az Angliában szokatlan nagy hideg miatt befagyott, és a kilenc éves kutya saját erejéből nem volt képes visszamászni a jégre.

Az eb már egy órája volt a jeges víz foglya, amikor a helyi tűzoltók, valamint az RSCPA állatvédelmi szervezet egyik nyomozója kiérkezett, hogy kimentsék a reszkető Hardyt – írta a helyi sajtó. A tűzoltók egy kötelet erősítettek  Jaqui Millerre, aki egy jégcsákány segítségével húzta közel magát a félig a folyóba merült, mellső lábaival a jégbe kapaszkodó ebhez, és kisegítette a vízből.

A Cofidis adventi mosolytippje:

Ha van saját kutyád, családtagjaid mellett neki is szentelj külön figyelmet az ünnepek idején. Egy közös karácsonyi séta mindkettőtöknek szép élmény lesz.

A mentést a nyomozónő sisakjára rögzített kamera rögzítette.

Miller elmondta, hogy nagyon aggódtak a kutyáért, mert több mint egy órán át volt a jeges vízben, de amikor a parton megvizsgálta, kiderült, hogy a tappancsán talált kis vágástól eltekintve „teljesen jól volt”.

Miller köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik pillanatok alatt kidolgoztak egy mentési tervet, ami tökéletesen működött. Egyben arra kérte a kutyatulajdonosokat, hogy hasonló helyzetbe nem próbálják meg maguk kimenteni a kutyájukat, hanem kérjék profik segítségét, mert nagy a veszélye, hogy ők is a jeges vízbe kerülhetnek.

(Kiemelt fotó: RSCPA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik