Élet-Stílus koronavírus

A Mikulás 75 embert fertőzött meg egy belgiumi idősek otthonában

Gettyimages
Gettyimages
Az egyik bentlakó fia öltözött be Télapónak, hogy felvidítsa az öregeket.

Legalább 61 bentlakó és 14 dolgozó fertőződött meg a belgiumi Mol város egyik idősek otthonában, miután az egyik lakó fia Mikulás-napon Télapónak öltözve meglátogatta őket, és később kiderült, hogy koronavírusos volt – jelentette a helyi sajtó. A Mikulásnak öltözött férfiről pár nappal később derült ki, hogy fertőzött volt, miután tünetei lettek és pozitív lett a covidtesztje.

Az első hírekben még az szerepelt, hogy 45-en fertőzöttek meg az otthonban, majd számuk 57-re emelkedett, és a VRT című belga lap vasárnap már arról számolt be, hogy 61 a fertőzött bentlakók száma. A Hemelrijck otthonban a Brussels Times című, angol nyelvű belga lap cikke szerint 169-en élnek.

A fertőzöttek a beszámolók szerint enyhe és közepesen súlyos tünetektől szenvednek. Az esetről szóló hírekből az nem derült ki egyértelműen, hogy már letesztelték-e az összes bentlakót és dolgozót.

A helyi önkormányzat járványügyi intézkedésekkel foglalkozó csoportja szerint tilos a Mikuláslátogatáshoz hasonló eseményeket tartani, és az otthont üzemelő cég nem jelezte feléjük, hogy mire készülnek. Ha megtették volna, a csoport megtiltotta volna annak megtartását – jelentette ki Mol város polgármestere.

Az otthont üzemelő cég közlése szerint a látogatás alatt a Mikulásnak öltözött férfi, és a lakók is mindvégig maszkot viseltek, és a Télapó csak a közösen használt helyiségekben járt. A VRT-hez eljutott fotókon azonban azt lehetett látni, hogy a lakók közül senki sem hordott maszkot. Mol polgármestere a fényképeket látva kijelentette, hogy így már nem csak egy rossz döntésről van szó, hanem az otthon „teljesen felelőtlen üzemeléséről”.

Kapcsolódó
Belgium felmentést adott a korlátozások alól a Mikulásnak
Hogy idén is minden gyermekhez odaérhessen időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik