Élet-Stílus

Retteg a karácsonyi magánytól a barátkereső brit nyugdíjas

lucigerma / Getty (illusztráció)
lucigerma / Getty (illusztráció)
A feleségét gyászoló férfi szeptemberben minden lehetséges módon megpróbált társaságra lelni.

Szeptemberben ismerhette meg a világ a 75 éves Tony Williams történetét. A brit öregúr májusban maradt egyedül, miután felesége, Jo elhunyt. Több mint 35 évig éltek együtt, ám tavasszal kiderült, hogy élete párjának hasnyálmirigyrákja van, a nő a diagnózis után kilenc nappal meghalt.

A nyugdíjas azután került a hírekbe, hogy szó szerint mindent megtett a magány ellen: két alkalommal is feladott „barátkereső” hirdetést a helyi lapban (senki nem jelentkezett), aztán készíttetett szórólapokat, amikre szintén azt írta, társaságot keres (de ez sem hozott eredményt), végül házának ablakába kitett egy nagy táblát, amin azt írta:

Elvesztettem Jo-t, Az imádott feleségemet és lelki társamat. Nincs kihez beszélnem. A napi 24 órás szakadatlan csönd elviselhetetlen kínszenvedést okoz nekem. Senki nem tudna segíteni nekem?

Tony Williams most a magányos emberek egyik legnehezebb időszaka előtt áll: jön a karácsony. És a férfi belegondolni sem mer, hogy egyedül kell töltenie a szentestét. Vannak ugyan testvérei, de messze laknak, és a vírushelyzet sem engedi, hogy családi körben ünnepeljen.

Úgyhogy a brit nyugdíjas ismét akcióba lendült: Altonban, a lakóhelye közelében kártyákat helyezett ki – a terítéket mintázó lapocskákon azt írja, társaságot keres az ünnep első estéjére. A „Magányosan karácsonykor” feliratú kártyán fényűző lakomát (pulykát tervez sütni), pompás borokat és remek beszélgetést ígér potenciális vacsorapartnerének.

Williams már kapott néhány választ, de mint mondja, egyikük vegetáriánus volt, akire nem tudott volna főzni, egy másik érdeklődővel pedig egyetlen közös pontot sem találtak az érdeklődési körükben.

De talán nem reménytelen a helyzet: ha minden úgy alakul, mint szeptemberben, akkor Tony ezúttal sem marad egyedül, hiszen legutóbbi kétésgbeesett barátkeresése után – amikor a hír megjelent az interneten – százak keresték meg (még Magyarországról is írtak neki), hogy örömmel elbeszélgetnek vele, ha magányosnak érzi magát.

Hogy azóta mi lett ezekkel az új barátokkal, arról nem írnak a lapok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik