Élet-Stílus

„Meghalnék a kutyámért” – ütni kezdte a medvét, hogy megmentse kutyája életét

Fotó: CBS 13 Sacramento
Fotó: CBS 13 Sacramento
A kaliforniai férfi hezitálás nélkül támadt rá egy medvére, ami elkapta és vonszolni kezdte kutyáját.

Csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell mentenem őt.

Így emlékezett vissza a Kaliforniában élő Kaleb Benham a pillanatra, amikor meglátta, ahogy egy medve a fejénél fogva vonszolja magával a kutyáját, Buddy-t. A férfi a CBS 13 televíziónak elmondta: kutyája a háza közelében játszott, amikor egy furcsa morgásra lett figyelmes, és amikor odanézett, már csak azt látta, hogy kutyája a medve szájában van.

Azonnal odarohantam, nekirontottam a medvének, torkon ragadtam, majd elkezdtem ütni a fejét és a szemét, amíg el nem engedte.

A súlyos sérüléseket szenvedett ebet ezután gyorsan állatorvoshoz vitte, de ez sem volt könnyű feladat, a hozzá legközelebb található állatklinika ugyanis a koronavírus-járvány miatt zárva volt. Végül időben sikerült találni egyet, ahol fogadták őket, és egy majdnem négy órán át tartó műtéttel megmentették az eb életét, aki a beszámoló szerint gyorsan gyógyul.

Benham a CBS-nek elmondta, a medve azóta többször is megjelent a háza közelében, szerinte azért, mert ellopta tőle a zsákmányát. A férfi hozzátette, másodszorra is ugyanígy cselekedne, is újra rátámadna a medvére, ha még egyszer elkapná a kutyáját, akit pár évvel korábban egy menhelyről hozott ki.

Ha a gyereked lenne, mit csinálnál? Ő az én gyerekem, kész lennék meghalni a kutyámért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik