Élet-Stílus

Gumicsónak, álmennyezet, bázisugrás – nem csak Szájer tud kreatív módon menekülni a rendőrök elől

Ereszcsatornán, vérző kézzel menekült a főként férfiakból álló orgiáról Szájer József, írtuk meg a belga ügyészségre hivatkozva. A nem mindennapi politikusi mutatvány apropóján összegyűjtöttük a legkreatívabb megoldásokat a hatóságok elől való szökésre.

Az álmennyezet

Kezdjük az egyik kedvencünkkel, ami egy rövidfilm-fesztiválon is megállná a helyét: egy pár egy kanadai boltból szeretett volna lopni, de előbb a biztonságiak, majd a rendőrök az útjukat állták. Itt kettéválik a páros sorsa, míg a férfi főleg az eladótérben küzd meg a gyorsan jött ellenségeivel, addig barátnője más utakat keres. A poént nem lőjük le, de ahogy minden film végén: útjaik ismét keresztezik egymást. (A hangot egyébként vegye le a videóról, valaki elképesztően hangos és zavaró zenét vágott alá.)

Az ernyő

Közel tízéves történet, hogy a Bixby Creek hídon próbáltak a rendőrök letartóztatni egy bázisugrót, akinek kapóra jött a hobbija, ugyanis a híd szélére állva kieresztette az ernyőjét, és mire a rendőrök észbe kaptak volna, ő már szállt is tovább.

A gumicsónak

Tavaly ilyenkor írtuk meg egy úriember történetét, akinek a sztorijában egy csónak játszotta a másik főszerepet. Ejonte Paden nem igazán mintapolgár: erőszakos bűncselekmények miatt kereste és találta meg őt a rendőrség december 18-án. Az akkor 24 éves férfi először autóval próbált menekülni a hatóságok elől, de később talált egy gumicsónakot, amire ráfeküdt, és evező hiányában a karjával hozta mozgásba. Ez a terve 900 méteren át működött, majd a rendőrök elfogták és a partra vitték.

Így történt:

A szennyes

2018 év elejére is jutott egy vicces sztori: egy angol nő nem jelent meg a bírósági tárgyalásán, ezért rendőröket küldtek érte, akik, bár a nő megpróbált elbújni, simán megtalálták. Nem volt nehéz dolguk: amikor benéztek a fürdőbe, akkor vették észre, hogy a nő egy szennyeskosárban van. Szerencsére az akcióról fotókat is megosztottak, így nem kell a fantáziánkra bízni, hogy is nézhetett ki ez az egész.

A szobor

Friss kedvencünk a férfi, aki sajátos módját választotta a rejtőzködésnek: úgy döntött, szobornak tetteti magát. A 29 éves ausztrál lakost birtokháborításon kapták: egy építkezés biztonsági őre hajnali fél négykor hívta ki a rendőröket, mert látták őt elemlámpával a kezében. A rendőrök körbezárták a területet, majd egy keresőkutyával kezdték el átvizsgálni az épületeket, és az egyikben meg is találták a férfit, aki úgy csinált, mintha csak egy szobor lenne, bízva abban, hogy így nem fogják észrevenni – közölte a helyi rendőrség.

Kreatív:

A redőny

Jöjjön egy kis hazai: nyáron írtuk meg egy férfi sztoriját, aki hamar tervet váltott, amikor látta, hogy szorul a hurok. M. Richárdot régóta keresték a rendőrök, és szombaton 0 óra 30 perc körül meg is érkeztek a szigetszentmiklósi albérletéhez, ahol a redőnyök le voltak engedve, csak a bejárati ajtó ablakán szűrődött ki némi fény. A kopogtatásra női hang válaszolt, aki hiányos öltözetére hivatkozva kért egy kis időt. Közben a rendőrök körbevették az ingatlant, és észrevették, hogy a hátsó ajtó felőli ablak redőnyét valaki óvatosan felhúzta, a kimászni próbáló férfi azonban – meglátva az egyenruhásokat – visszamászott. A bejárati ajtó kinyílt, a járőrök pedig a hálószobában, az ágyban fekve megtalálták a keresett M. Richárdot.

Ágyban várta a rendőröket:

A Tróger tanya

A másik hazai emlékünk egy soproni házibulihoz kötődik, ami a 2000-es évek közepén történt, és amiről a Kisalföld számolt be. A Kis János utcai albérletben annyira elszabadult a buli, hogy közel száz résztvevőre duzzadt a létszám, és a parti közepén egy monitort is kidobtak a százhúsz négyzetméteres, első emeleti lakás ablakából. A lakást bérlő öt fiatal az egész házat kisajátította, még a padláson is alkalmi fekvőhelyeket alakítottak ki. A bandát jól ismerték a lakók, a lakóközösség elnöke arról mesélt a lapnak, hogy egyszer még Tróger tanya feliratú táblát is kiraktak az erkélyükre, amit később leszedtek.

Az újságcikk nem tartalmazza, de egy olvasónk visszaemlékezése szerint, aki részt vett a buliban, akadt, aki annyira megijedt a rendőröktől, hogy kiugrott az ablakon és lábsérülést szenvedett.

Kisalföld Kép: Kisalföld

Ajánlott videó

Olvasói sztorik