Élet-Stílus

Eltűnt fallosz után nyomoz a német rendőrség

Karl-Josef Hildenbrand / dpa / AFP
Karl-Josef Hildenbrand / dpa / AFP
Utahban rejtélyes fémoszlop tűnt el, Németországban pedig egy hegyen szintén rejtélyesen megjelent fafallosz.

Egy péniszszobor eltűnése miatt indított nyomozást a németországi Kempten város rendőrsége – jelentette a helyi sajtó. A fából készült két méter magas alkotás pár évvel ezelőtt tűnt fel az 1700 méter magas Grünten hegyen, és senki sem tudja biztosan, hogy miként is került oda.

A helyi legenda szerint a szoborral egy 18. születésnapját ünneplő fiút ajándékoztak meg a barátai, de mivel azt egy kertben igencsak furcsán mutatott volna, és a szülinapos szülei sem örültek annyira neki, a fiatalok felcipelték a csúcsra, és ott állították fel. A kétszáz kilogramm súlyú alkotás azóta a túrázok kedvence lett, akik előszeretettel pózoltak mellette, és még a Google térképén is jelölve volt, mint “kulturális műemlék”.

A Süddeutsche Zeitung című német lap beszámolója szerint a szobor többször is kidőlt már, feltehetően azért, mert tehenek szerettek nekidörgölőzni, de az arra járó túrázók mindig felállították. Most azonban nyoma veszett, a beszámolók szerint csak egy marék faforgács maradt a játékosan csak Gipfelzipfel néven emlegetett pénisz helyén.

A DPA német hírügynökség közlése szerint a német rendőrség annak ellenére kezdett el nyomozni az ügyben, hogy nem is lehet tudni, hogy a faszobor eltávolításával bármilyen törvényt is megsértettek volna az elkövetők.

Kapcsolódó
Eltűnt a rejtélyes fémszobor a utah-i sivatagból
A hatóságok nem tudják, ki vitte el, de azt sem, hogy ki tette oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik