Élet-Stílus

Turisták egész csirkéket főztek a Yellowstone park egyik termálforrásában

Finom lett, de sokat fizettek érte.

Felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint összesen nagyjából hétszázezer forintnak megfelelő összegű pénzbüntetésre ítéltek három amerikai férfit, miután egész csirkéket főztek meg vacsorára a Yellowstone nemzeti park egyik melegvizes forrásában – jelentette az amerikai sajtó. A turistákat e mellett két évre ki is tiltották a gejzírjeiről híres amerikai nemzeti parkból a különleges főzési módszer miatt, amivel megsértették a park szabályzatát.

A parkban tilos letérni a kijelölt útvonalakról, és megközelíteni az életveszélyesen forró vízzel teli forrásokat, amelyek több embert ölnek meg a parkban, mint bármi más – mondta el a park szóvivője a New York Times című lapnak. Linda Veress emlékeztetett rá, hogy a forróvizes forrásokban akár kétszáz Celsius-foknál is melegebb lehet a víz, és halálos égési sérüléseket okozhat.

Felszívódott a turista teste, aki tűzforró forrásvízbe esett
Lezárult a vizsgálat annak az amerikai fiatalnak az ügyében, aki letért a hivatalosan kijelölt turista útvonalról, majd savas hőforrásba esett a Yellowstone Nemzeti Parkban.

A meleg víz persze főzésre is jó, és ezt akarta kihasználni az Idaho Falls városában élő három férfi, akik augusztus elején családjaikkal kirándultak a Yellowstone parkban. Egyikük, a 49 éves Eric Romriell a Times-nak elmondta, hogy rendszeresen szokott túrákat vezetni Idahóban, és mindig igyekszik valamilyen kreatív főzési módszert kitalálni, színesítve a vadonban történő túlélés élményét.

Állítása szerint nem gondolta, hogy a forróvizes forrásban megfőzött csirkékkel szabályt sért, mert ő úgy értelmezte a park honlapján olvasott szabályokat, hogy a forrásokba csak azért tilos bedobni bármit, mert azzal kárt okozhat. Ő pedig azzal nem okozott semmi kárt, hogy belerakta a két egész csirkét, ami jól becsomagoltak, hogy véletlenül se szennyezze össze a forrást.

Pechjükre egy parkőr kiszúrta a csirkéket, majd miután kikérdezte őket, másnap visszatért táborhelyükhöz, és bírósági idézést adott át nekik. A szeptemberi tárgyaláson mindhárman bűnösnek vallották magukat az ellenük felhozott vádakban: tiltott helyre gyalogoltak, valamint Romriell abban is, hogy étel volt nála termálvizes területen.

A csapat azzal vigasztalódhat, hogy a két csirkét, amit előtte napokig sós vízben pácoltak, megehették vacsorára. Isteni volt – mondta el Romriell a Times-nak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik