Élet-Stílus

Elképesztő szerencsével úszta meg a cápatámadást egy szörfös – videó

Egy életmentő drón készített felvételt az Ausztráliában történt hihetetlen találkozásról.

Rémisztően közel került Matt Wilkinson profi szörfös ahhoz, hogy rátámadjon szerdán egy nagyjából 2,5 méteres cápa az Új-Dél-Wales állambeli Ballina városánál. A hihetetlen jelenetről a Surf Life Saving életmentő szervezet által használt egyik drón készített felvételt.

A videón látni, ahogy a cápa szemből megközelíti a mit sem sejtő 32 éves férfit, elúszik mellette, majd egy kanyar után hátulról rámegy a lábára. A cápa már ott Wilkinson közvetlen közelében, amikor a szörfös legnagyobb szerencséjére  a ragadozó valamiért meggondolta magát, és egy gyors mozdulattal eltávolodott tőle.

A szörfös az ABC ausztrál televíziónak elmondta, hogy csak akkor tudta meg, hogy majdnem egy cápa támadt rá, amikor a drón leereszkedett hozzá, és hangosbeszélőjén keresztül közölték vele, hogy egy veszélyes cápa van a vízben. Az egészből ő csak a csobbanást hallotta maga mögött, és amikor hátranézet, már nem volt ott semmi.

Wilkinsont látszólag sokkolta, amikor megnézte a drón felvételét. Elmondása szerint összeszorult a szíve a videó láttán, és nagyon szerencsésnek érezte magát. Majd gyorsan felhívta a feleségét, aki most nagyon nem akarja, hogy kimenjen a tengerre szörfözni.

Kiemelt kép: Surf Life Saving NSW 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik