Élet-Stílus

Többször orrba vágott egy cápát egy ausztrál szörfös, hogy megmentse egy nő életét

Szörfözni indult egy 35 éves nő vasárnap reggel az ausztráliai Új-Dél-Walesben fekvő  Port Macquarie-ben. Nem sokkal később megtámadta egy fiatal két és három méter közötti hosszúságú fehér cápa – írja a CNN.

A ragadózó először a nő jobb vádliját harapta meg, majd a combjába mélyesztette a fogait. Ekkor egy másik szörfös, egy férfi sietett a nő segítségére. Először addig ütötte ököllel a cápa orrát, amíg az elengedte a nő lábát, majd a partra segítette az áldozatot, ahol már vártak rá a mentők.

A nőt a partról helikopterrel szállították kórházba, ahol megoperálták. Az állapota súlyos, de stabil. A hatóságok lezárták a környék összes partját, és folyamatosan vizsgálják, hogy felbukkan-e újra cápa a közelben. A kereséshez drónokat, jetskiket, és felfújható motorcsónakokat használnak.

Az elmúlt hónapokban szokatlanul sok súlyos cápatámadás történt Ausztrália partjainál. Júniusban egy szörfös belehalt egy cápatámadásba Új-Dél-Walesben. Júliusban egy 15 éves fiú halt meg, amikor cápa támadt rá szörfözés közben, egy 10 éves fiú pedig kórházba került, miután egy cápa egy hajóról a vízbe rángatta Tasmania partjainál. Egy férfit, szintén júniusban szigonyhorgászat közben ölt meg egy cápa. Áprilisban egy vadőrt ölt meg egy fehér cápa Queenslandben, Januárban pedig egy 57 éves búvár halt meg cápatámadás következtében.

Ez rengeteg eset, különösen ahhoz képest, hogy 2019-ben senki sem, és 2018-ban is csak egy ember halt meg cápatámadásban Ausztráliában.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Wildestanimal / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik