Élet-Stílus

Már kapható a legfélelmetesebb álarc: a vérben forgó szemű Karen

Bárki a leghülyébb embertípus példányának bőrébe bújhat.

„A legfélelmetesebb dolog, aminek beöltözhetsz” – ezzel a szöveggel ajánlják az interneten azt az ijesztő álarcot, amit 2020 egyik jellegzetes embertípusa, a Karen inspirált.

A Karen, amint az az alábbi részletes írásunkból kiderül, nem új jelenség, de az idei évben lett igazán népszerű(tlen): így nevezik Amerikában azokat a (többnyire) fehér, középosztálybeli, középkorú nőket, akik feleslegesen fontoskodnak, háborognak, hisztériáznak, és elég gyakori, hogy ráhívják a feketékre a rendőröket, még akkor is, ha az adott pillanatban épp ők maguk hágják át a szabályokat.

Amikor valakinek már a frizurájáról tudod, hogy pattogni fog a vevőszolgálaton
Amerikában az 50-es, 60-as években élte népszerűsége csúcsát a Karen keresztnév, amit pejoratívvá válása miatt az emberek ma már csak elvétve adnak a gyerekeiknek. Oltásellenesség, balhégenerálás, fehér felsőbbrendűség – bemutatjuk a Karen-jelenséget.

A Karen a szimbóluma és szinonimája a mindennapi rasszizmusnak, az a fajta ember (lehet férfi is, csak más becenévvel), aki „elhisz minden áltudományos hírt, amit a neten olvas, nem hisz az oltások hatásosságában, a laposföldben viszont igen”. Háborog a maszkviselés ellen, és tulajdonképpen bármi miatt képes nyilvánosan jelenetet rendezni.

A Karen álarc (és párja, a Karen-19) egy Los Angeles-i művész, Jason Adcock alkotása: egy szőke női fej, vérben forgó szemekkel, rohadó fogakkal. Jelenleg 56 ezer forintért kapható az Etsyn.

A pulton állva követelt ételt a KFC-ben a nő, akit nem szolgáltak ki, mert nem volt maszkja
Elképesztő videót rögzített és osztott meg a TikTokon egy felhasználó. A felvételen az látható, hogy egy fiatal nő felugrik a pultra és üvöltözni kezd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik