Nagyvilág

Vádemelés: a Central Parkban ráhívta a rendőröket egy fekete férfira, mert szólt a kutya póráza miatt

Vádat emeletek egy fehér nő ellen, aki indokolatlanul hívta a 911-es vészhívószámot, amikor a New York-i Central Parkban egy fekete férfi figyelmeztette arra, hogy tilos póráz nélkül elengedni a kutyát.

Amy Cooper a rendőröknek azt mondta, hogy férfi fenyegetően lépett fel vele szemben, csakhogy nem számolt azzal, hogy az esetről videofelvétel is készült.

Mivel az eset éppen George Floyd Egyesült Államok szerte demonstrációkat kiváltó meggyilkolásának napján történt, a felvétel is hatalmas nyilvánosságot kapott. A videón látszik, hogy a park madárvilágát figyelő férfi kifejezetten udvarias hangnemben kérte meg a nőt, hogy kösse meg a kutyáját, Cooper azonban hisztérikusan reagált a kérésre. Előkapta a telefonját, hívta a 911-et, és bejelentkező központnak valótlanul állította, hogy egy fekete férfi erőszakos volt vele.

A BBC híradása szerint Cyrus Vance manhattani ügyész hétfőn bejelentette, vádat emeltek Cooper ellen a hatóság félrevezetése miatt. Az ügyész azt is kérte, ha valakit hasonló valótlan bejelentéssel támadnak, jelezze a hivatalánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik