Élet-Stílus

Egy chilei nő Mel Gibson kékre festett arcával akarta eladni saját mézeit

A színész ügyvédei rájöttek.

Elég meredek sztoriról írt a New York Times a napokban: egy chilei nő, Yohanna Agurto elvesztette állását a koronavírus-járvány miatt, így munka nélkül maradva négy gyerekével, akiket viszont etetni kellett. A közösségi médiából inspirációra lelt: meglátta Mel Gibson arcát, ami kapcsán eszébe jutott, hogy a spanyol „miel” szó mézet jelent és eléggé hasonlóan is cseng a színész nevéhez.

Emellett egy rakás bioméz halmozódott fel a nő kamrájában, így megcsapta őt a pénz szaga.

Egy grafikus barátjával Gibson fejét címkékre nyomtatta, melyen az ikonikus kékre festett arcával látható a színész A rettenthetetlen című filmjéből. Szlogent is kitaláltak: „Csak a bátraknak!”

Agurto elfoglalttá vált: temérdek megrendelés érkezett a jó marketingnek hála, így kellő mennyiségű pénzt szerzett a családjának. Csakhogy pár hét múlva a postaládájába érkezett egy jogi felszólítás Gibson ügyvédeitől, hogy fejezze be a méz ily módon történő árusítását, mert engedély nélkül használja a filmes képeket. A nőnek azt tanácsolták barátai, hogy hagyja figyelmen kívül a levelet, mert az ügyvédek úgysem fognak leállni pereskedni egy 63. mézforgalmazóval a világ másik felében, de mint kiderült, az amerikaiak nagyon kitartóak ezen a téren.

Úgy döntött, mivel temérdek időt és energiát ölt a projektbe, nem hagyja veszni, így a közösségi médiában kért tanácsokat. Kapott is sok levelet és ügyvédi segítséget. Egy chilei ügyvéd, María José Arancibia látta el tanácsokkal, sőt felvette a kapcsolatot Gibson ügyvédeivel, hogy kompromisszumot találjanak.

Leigh Brecheen, Gibson ügyvédje is nyilatkozott: ő azt mondta, ügyfele nem akarja megfosztani a nőt a bevételszerzéstől, de mindennek megvan a maga módja.

Egyáltalán nem célunk, hogy leállítsuk ezt a vállalkozást, megfosztva őt a pénztől. De vannak hivatalos csatornák arra vonatkozóan, amelyeket nem lehet átugrani egy ilyen döntés előtt.

Agurto úgy fogalmazott, szeretne küldeni a színésznek egy üveggel a mézből, ezzel is igazolva, a hercehurca után sem lett kisebb rajongója Gibsonnal, de értse meg:

mindent a saját túlélésükért tett.

Mel Gibson koronavírusos volt pár hónapja, de csendben felépült
Áprilisban valahogy nem szivárgott ki a hír.

Kiemelt kép: ICON ENTERTAINMENT INTERNATIONAL / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik