Élet-Stílus

Az aranyér és kezelési lehetőségei

Bár az aranyérnek ijesztő tünetei vannak, az esetek nagy részében eredményesen kezelhetők vény nélkül kapható kúpokkal, kenőcsökkel, illetve gyógyszerekkel, de csak bizonyos korlátok között. Van, amikor orvoshoz kell fordulni. Kezdeti stádiumban még könnyen kezelhető, hogy mit érdemes használni rá, kúpot vagy kenőcsöt, esetleg tablettát, ebben a cikkünkben foglaltuk össze:

Ezzel a betegséggel csak kevesen futnak az orvoshoz
Az aranyér rendkívül kellemetlen, sőt időnként ijesztő tünetei többnyire eredményesen kezelhetők vény nélkül kapható kúpokkal, kenőcsökkel, illetve gyógyszerekkel, de csak bizonyos korlátok között. Van, amikor orvoshoz kell fordulni.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy minden esetben olvassák el a betegtájékoztatót, egyes helyi készítmények ugyanis nem ajánlottak vérzéses aranyér esetén. Ha a tünetek nem szűnnek meg, mindenképp orvoshoz kell fordulni, ugyanis komoly szövődmények alakulhatnak ki.  Ilyen az aranyeres krízis, vagy a legveszélyesebb szövődmény, a végbéldaganat. A szövődményekről bővebben itt írtunk:

Komoly szövődményei lehetnek, ha nem megyünk orvoshoz az aranyérrel
Széles a paletta a vérszegénység és a végbéldaganat között.

Ha a tünetek nem enyhülnek, fontos proktológus szakorvoshoz fordulni.

Hirdetés

Aranyér??? Ne legyen probléma! A Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs – telitalálat aranyér ellen. A hialuronsav és gyógynövények előnyös hatásait egyesítő Proktis-M termékcsalád hatékony segítség az aranyér korai tüneteire. A tünetektől függően a kúp és kenőcs kombinálva is használható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik