Szórakozás

Hétszázzal ment a Fordjával egy olasz nő a rendőrség szerint

Döbbenetes bírságról szóló levelet kapott készhez egy nő Olaszországban. A rendőrség szerint több mint tízszeresével lépte túl a megengedett sebességet, amikor egy hetvenes zónában 703 km / óra sebességgel száguldott egy Ford Focussal.

A nyilvánvalóan tévesen rögzített szabálytalanságért a nő 863 eurós (több mint 300 ezer forintos) bírságot kapott és tíz hibapontot a jogosítványába – írja a Carthrottle című autós portál.

A nőnek kiküldött levélről készített fotót megosztották egy autós érdekvédelmi szervezet Facebook-oldalán. A hozzászólók közül sokan kritizálják a rendőrséget, amiért ellenőrzés nélkül küldik ki a bírságokat. A szervezet jogi segítséget ajánlott a nőnek az ügyben. Azt tanácsolták neki, hogy a nyilvánvaló hiba ellenére meg se próbálja visszavonatni a bírságot, hanem fogadja el, és aztán fellebbezze meg a bíróságon.

Fotó: Facebook / COMITATO PER IL RISPETTO DEL CODICE DELLA STRADA

Két éve Belgiumban egy Opel Astra sofőrjét büntették meg, mert a sebességmérő kamera szerint 696 km/órás sebességgel hajtott. Bár természetesen kiderült, hogy egy kódolási hiba miatt a rendszer több mint tízszeres sebességet jelzett, a sofőrt így is megbüntették, mert hatvanas tempóban közlekedett egy ötvenes zónában.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik