Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: karanténhotelekbe zárt emberekkel szexeltek az őrök

A karaténhotelekben tapasztalt szabályszegések okozhatták a járvány fellángolását Ausztráliában.

Vizsgálatot indított az ausztráliai Victoria állam kormányzata a koronavírus-járvány megakadályozására létrehozott karanténhotelekben tapasztalt szabálysértések miatt, amik hozzájárulhattak a járvány fellángolásához – jelentette a helyi sajtó. A hotelekben a külföldről érkezett, főleg ausztrál állampolgárságú embereket szállásolták el két hetes karanténra.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a karanténba zárt emberek megfigyelésével megbízott őrök közül többen is szexeltek a vendégekkel, megszegve a szabályokat. Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter erre reagálva kijelentette:

Ha ezek a vádak valósak, az teljes egészében elfogadhatatlan.

A Herald Sun című ausztrál lap cikke szerint emellett a hotelek őrzésével megbízott magáncégek átverték a kormányt, és papíron több embert alkalmaztak, mint amennyien valóban voltak a szállodákban. Emiatt túl kevés őr volt, akik így nagyobb eséllyel fertőződhettek meg. Majd visszatértek otthonaikba, és tovább terjesztették a vírust.

Egy őr a 9Now televíziónak elmondta, hogy mindössze öt percen át tartó kiképzést kaptak a biztonsági előírásokról, és akik az oktatást kapták, nem voltak kiképezve erre. Emellett nem volt megfelelő védőfelszerelésük sem.

Szerdán 73 új koronavírusos esetet találtak Victoria államban, ami a legnagyobb szám a krízis kezdete óta. Emiatt a hatóságok több településen is kijárási korlátozásokat vezettek be, hogy megakadályozzák az újabb fertőzéseket.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik