Élet-Stílus

Hamarosan az internet védőszentjévé avathatnak egy 15 évesen meghalt olasz fiút

Egy fontos lépéssel közelebb került szentté avatásához a 2006-ban, 15 évesen, leukémiában meghalt Carlo Acutis. A Vatikán elismerte, hogy a fiatal számítógépzseni nevéhez csodatételek fűződnek.

Boldoggá avatja a katolikus egyház októberben Carlo Acutist, miután elismerték, hogy egy brazil fiú azért gyógyult fel egy súlyos, ritka betegségből, mert hozzá imádkozott – írja az NBC News.

Acutis Londonban született, majd az olaszországi Assisiben élt. Az édesanyja, Antonia Salzano azt mondja róla, sok tekintetben átlagos kamasz volt, imádott videojátkokkal játszani, de a személyiségének volt egy mélyen spirituális oldala is.

Az ezredforduló környékén Carlo azért tanult meg programozni, hogy létrehozzon egy internetes adatbázist, melyben a világban történt isteni csodákat katalogizálta. A fiú emellett midig kiállt az iskolában a gyerekek mellett, akiket a társaik zaklattak, és segített a hajléktalan embereken is.

Carlo 2006-ban Milánóban halt meg, leukémiában. Miután diagnosztizálták, a katolikus hitéből merített erőt ahhoz, hogy szembenézzen a betegségével, és méltósággal viselje sorsát. A fiút Assisiben temették el. A temetésére annyian mentek el, hogy nem fértek be a templomba.

Carlo Acutist már az év elején boldoggá akarta avatni a katolikus egyház, de a koronavírus-járvány közbeszólt. A boldoggá avatással az egyház elismeri, hogy az elhunyt a mennybe került, és onnan képes hatni az élők világára, ha imádkoznak hozzá. A boldoggá avatás a szentté avatás előszobája, ha a Vatikán a jövőben még egy csodálatos eseményről látja majd igazoltnak, hogy Acutis nevéhez fűződik, a fiút az internet védőszentjévé avathatják.

A Vatikán jelenleg nagyjából tízezer szentet ismer el, de alig van közöttük olyan, aki gyermekkorában, vagy fiatalon halt meg. Carlo Acutis szentté avatásával Ferenc pápa valószínűleg üzenni akar a híveinek, hogy a technológiai fejlődésnek megvan a maga helye és szerepe a katolikus egyházon belül.

(Kiemelt képünkön Carlo Acutis, fotó: Wikipédia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik