Élet-Stílus

Szőke Zoltán a Mokkában beszélt arról, hogy szívta el az energiáit Berényi Miklós

Mi történik a lélekkel? – foglalkoztatja a kérdés a színészt.

Viszonylag ritkán ad tévés interjút Szőke Zoltán, aki több mint húsz évig szerepelt a Barátok köztben. Mióta átigazolt a TV2-höz, láthattuk már a csatorna álarcos műsorában, a Bödörékben, most pedig a Mokka stúdiójába invitálták meg beszélgetni a spiritualitásról, mely felé a színész pár éve fordult.

Mint mesélte, két olyan pillanat volt, ami a spiritualitás útjára fordította:

  • apja halála,
  • választ akart kapni a kérdésre, hogy mi történik a halál után.

Mi történik a lélekkel? Az hová megy? Ki tudja ezt megmondani? Ki tud megnyugtató választ adni? Ez a kérdés indított el. Egyre mélyebben kezdett foglalkoztatni ez az út. Keresem azt a meghitt miliőt, ahol a befelé fordulásra tudok koncentrálni.

Kitért arra, hogy húsz évig játszott egy intrikus karaktert, akivel már nem akart azonosulni:

Éreztem azt, hogy a lelkemnek egy része elrabolódott. Azt a figurát, akit húsz éven keresztül megformáltam, ugye, én Szőke Zoliként kölcsönadtam a saját energiáimat, hogy egy intrikus figurát megformáljak. De ezzel párhuzamosan kialakítottam a köztudatban egy olyan embert, ami rengeteg energiát vont el tőlem. Többek között ezért is döntöttem úgy húsz év után, hogy más útra térek.

Elutazott Dél-Amerikába, Peruba, hogy szellemgyógyászatot tanuljon, megfigyeljen. Kvázi egy detox volt mindez, ahol a sámánok mellett a dzsungelben éltek, zöldségeket ettek, nem kaptak sót és cukrot. Mint mesélte, nyugodtabb, csendesebb lett, menekül kifelé a zajos világból.

Mutatott egy kerámiát is, amit a párja készített:

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik