Élet-Stílus

Bundesliga-frizurája miatt nem engedték be a szülinapost

Végre legálisan ihatott volna.

A Perthben élő Cooper Allin, ahogy a tizennyolcadik születésnapjukat váró fiatalok nagy része, csak arra vágyott, hogy a jeles napon elmehessen a barátaival bulizni, és immár legálisan is elfogyaszthasson egy (kettő, három…) alkoholtartalmú italt. El is jött a várva várt dátum, és eleinte minden jól is alakult: Cooper beült az anyukájával egy pohárkára egy helyre, az este pedig Perth tengerparti külvárosában, Scarborough-ban folytatódott, az El Grotto nevű szórakozóhelyen.

Illetve csak folytatódott volna, mert Cooper Allint nem engedték be a helyre.

Nem a korával volt a gond, nem is az alkoholos állapota miatt állták útját. Mint kiderült, a hajviselete volt az akadály.

Ez egy mullet-mentes zóna,

– mondta a tinédzsernek a biztonsági őr. A mullet a 80-as években divatos bundesliga-frizura; és nyilván a szülinapos sem hitt a fülének, hogy tényleg ez volt az indok, úgyhogy rákérdezett, jól hallotta-e az elutasítás okát. A biztonsági őr megerősítette: tilos ilyen frizurával belépni a helyre.

Az ünnepelt a 7News ausztrál csatornának nyilatkozva elmondta: letaglózta az eset. Szerinte érthetetlen, hogy ez miért probléma, hiszen egy csomó embernek van ilyen frizurája. Azt mondja, inkább tartott attól, hogy a flip-flop papucsa miatt nem engedik be, de álmában sem gondolta volna, hogy a hajviseletéből származik majd ilyen problémája.

A riportban megszólaltatták az Ausztrál Szállodák Szövetsége nyugat-ausztráliai részlegének vezetőjét, aki elmondta: mivel a vendéglátóhelyeknek jogukban áll dress code-ot felállítani, nem illegális a fiú kitiltása.

Vannak mullet-barát szórakozóhelyek, úgyhogy csak az a megoldás, hogy olyan helyet kell keresni, ahol szeretik az ilyen frizurát.

A riporter megkérdezte Coopert, hogy az eset után változtatna-e hajviseletén; a fiú azt válaszolta: kizárt dolog.

Nem fodrászhoz akartam menni, csak meginni egy pár sört.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik