Élet-Stílus

Elpusztult a legismertebb hangos kakas

Maurice-nak azóta van egy utóda.

Már a túlvilágon kukorékol Maurice, a világ egyik leghíresebb kakasa.

A szárnyas 2019-ben került a figyelem középpontjába, miután rendszeres reggeli kukorékolása miatt gazdájának, Corinne Fesseau-nak a szomszédjai pert indítottak csendháborítás miatt. A két nyugdíjasnak nyaralója van az Atlanti-óceánon fekvő Oléron-szigeten, és azt állították, hogy Maurice a reggeli kukorékolásával nem hagyja aludni őket.

A bíróság végül elutasította a szomszédok keresetét, akiknek ráadásul a perköltségek viselése mellett még 1000 euró kártérítést is kellett fizetniük a kakas gazdájának.

Amint azt a pereskedés idején megírtuk, vita egész Franciaországot megmozgatta, hiszen a gall kakas nemcsak az ország címerállata, hanem a vidéki lakosság és a vidékre költözöttek közötti konfliktus szimbólumává is vált. A falu polgármestere indítványozta is, hogy a vidéki zajokat helyezzék védelem alá a nemzeti kulturális örökség részeként.

A hatéves Maurice a BBC híre szerint igazából már májusban elpusztult, csak a gazdája nem akarta a szomorú hírt nyilvánosságra hozni a világjárvány közepén; amint azt egy reggeli rádióműsorban elmondta,

volt az embereknek így is elég baja a karantén alatt.

Corinne Fesseau elárulta, hogy azóta vásároltak egy újabb kakast, akit szintén Maurice-nak neveztek el, és szintén hangosan kukorékol, de, ahogy a gazda mondta „ő sosem lesz a mi Maurice-unk”.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik