Élet-Stílus

Már nem haragszik a hajléktalan férfi, akinek felgyújtották a tüntetésen a matracát

Szörnyű videón látható, ahogy odaveszett mindene az utcán élő embereknek.

Május végén (már a sokadik) megrázó videó jelent meg az amerikai tüntetésekről. Ebben épp nem rendőri brutalitást vagy fosztogatást láthatunk, hanem rettenetes képsorokat arról, ahogy a texasi Austinban lángol hajléktalan emberek fekhelye, és ők kétségbeesetten próbálják menteni a menthetőt.

Először is megmutatjuk a videót, amit már több mint 25,8 milliószor néztek meg.

A tüntetéseken készült videók tartalmát – függetlenül attól, hogy épp mit láthatunk a képsorokon – az egyes politikai szereplők próbálják a saját meglátásaikhoz igazítva magyarázni, nem kivétel ez a felvétel sem. A videót az összeesküvés-elméletekben utazó InfoWars azzal posztolta, hogy a „kommunisták” mit tettek, míg az antifasiszták szerint maguk az infowarsosok gyújtogattak, nem véletlen, hogy a károsult az „operatőrre” ordít a felvételen.

Tehát senki nem tudja, ki vette fel eredetileg a videót, és azt sem, hogy ki volt, aki gyújtogatott, de a lényeg ez esetben az, hogy a szerencsétlen járt emberek támogatására azonnal összefogtak az internetezők. Egy új matracot küldtek nekik, emellett online gyűjtést indítottak, ahol máris közel hatezer dollár gyűlt össze.

Egy TikTok videóban az egyik károsult már hálásan köszöni az adományokat.

Adtak nekem sátrat, új matracot, gumimatracot, hoztak enni, ruhákat, pénzt, ezt ön is tanúsíthatja. Köszönöm, Austin, szeretlek, Austin, te vagy a legjobb. És egyáltalán nem haragszom, rossz időben, rossz helyen történtek a dolgok.

@uncorked

Homeless man in Austin whose belongings were burned the other night, has it replaced by the community ❤️ ##uncorked

♬ original sound - uncorked

 

Láncfűrésszel hadonászva érvelt a tüntetőkkel nem szimpatizáló férfi
Erős pillanatokat vettek videóra egy texasi tüntetésen. Június 5-én került fel a Twitterre az a félperces felvétel, amin egy férfi egy láncfűrésszel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik