Élet-Stílus

Önmagától mozgó üres kerekesszék tartja lázban egy thaiföldi kórház személyzetét

Vagy régi tulajdonosa használja, vagy csak a szél mozgatja.

A helyi sajtó jelentése szerint a szék egy, a kórházban elhunyt férfié volt, és rögtön felmerült, hogy egykori tulajdonosának szelleme gurult vele. Az eszközt két éve adományozta a kórháznak az elhunyt férfi családja.

A kerekesszékről május 23-án este készült videó, ahogy látszólag magától előregurul, majd egyszer csak elkezd tolatni. A felvételt, amit a kórház bejáratánál elhelyezett mozgásérzékelős biztonsági kamera rögzített, a kórház tette közzé a YouTube-on, hogy a nézők segítségét kérjék a személyzet több tagját is megrémítő jelenet megmagyarázására.

A felvételt azután nézték meg, hogy a széket a bejárat előtt találták meg, és tudni szerették, ki rakta oda. Az Udonthani városában található Ban Kham Doung kórház igazgatója a helyi sajtónak elmondta, hogy a szék nem motoros, így kizárható, hogy valaki távirányítással működtette volna. Az sem lenne magyarázat, hogy lejtőn indult el, hiszen a megállás után hátrafelé kezdett el gurulni.

A thai sajtóban megjelent hírek szerint a rejtélyre az adhat magyarázatot, hogy az eset idején viharos erejű szél volt a területen, és az mozgathatta a könnyű kerekesszéket. A kórház igazgatója is ebben hisz, de azért közölte, hogy a biztonság kedvéért buddhista szertartáson imádkoznak a szék egykori tulajdonosának szelleméhez.

Kiemelt kép: YouTube/sanza udon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik