Élet-Stílus

Bódi Sylvi: Új célokat tűztem ki, saját tyúkjaim lesznek

A földművelés az új óceán számára.

Bódi Sylvi a közösségi oldalán vetett számot a karantén időszakáról. Először azt sorolta fel, hogy miket nem csinált:

  • Nem paráztam, nem rettegtem.
  • Nem néztem híreket.
  • Nagyon keveset posztoltam. Komolyan megfordult a fejemben az is, hogy a mobilomtól is megszabadulnék…
  • Nem raktároztam be lisztből, cukorból. Helyette inkább a fehérjepor, vitamin és táplálékkiegészítő készleteimet töltöttem fel.
  • Nem agonizáltam azon, hogy »Jajj mikor utazhatok megint«. Utaztam már eddigi életem során bőven eleget.

Az elmúlt hónapokat egyébként vidéken töltötte, ahol sokat gondolkodott és kertészkedett:

Gondolkoztam.Sokat gondolkoztam. Elhúztam vidékre és élvezem a lassú életet. Rengeteg időt töltöttem a kertben.Nem napozással, hanem kerti munkával. Elültettem kb.200 db növényt, ástam, kapáltam, gereblyéztem. A vízhólyagot nem visszatartó erőként éltem meg, hanem büszkeséggel viseltem. Megtanultam jól szőlőt metszeni. Beszereztem gombazsákot és termesztek magamnak laskagombát. Felfedeztem, hogy engem milyen boldogsággal tölt el, ha a földdel és növényekkel foglakozom.Ez most az új “óceánom”.Ebben bontakozik ki a természetközeli énem. Ráadásul biztonságot ad számomra, hogy képes vagyok megtermelni magamnak azokat az alapanyagokat, amikkel önmagamat táplálom. Így nem függök boltok nyitvatartásától sem és pontosan tudom mi kerül a szervezetembe

– írta Bódi Sylvi, akinek nagy tervei vannak.

Új célokat tűztem ki. A teljesség igénye nélkül néhány: veteményes kialakítása, saját tyúkjaim lesznek, elmélyülök a zöldség-gyümölcs termesztéssel kapcsolatos ismeretekben, igyekszem minél többet megtudni a témáról.

És végül, 39 év után levonta a konklúziót:

Megfigyeltem magamon, hogy mennyivel kiegyensúlyozottabb, boldogabb vagyok vidéken. Hozzám az egyszerű, falusi élet közelebb áll, mint a pörgős fővárosi.

Kiemelt kép: Facebook/Bódi Sylvi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik