Élet-Stílus

Felismerték egymást, ölelkezni kezdtek a kölyökkorukban szétválasztott kutyatesók

Nem ritkaság, hogy a kutyák izgatottak lesznek, amikor találkoznak. Amikor azonban Monty és Rosie futottak egy parkban az angliai Durhamben, rögtön látszott rajtuk, hogy ez valami egészen különleges.

Megható történet terjed a Twitteren két kiskutyáról, akiket kölyökkorukban elválasztottak egymástól, de majd egy évvel később találkoztak és felismerték egymást – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Egy Dave nevű férfi cockapoo (a cocker spániel és az uszkár keresztezéséből származó) fajtájú kutyáját sétáltatta áprilisban, egy durhami parkban. Észrevette, hogy egy pár jön szembe vele egy kiskutyával, amelyik épp úgy néz ki mint az övé, csak az a különbség, hogy az ő kutyája fekete, míg az idegeneké hófehér.

Dave nem is foglalkozott volna az egésszel, ám amint egymás közelébe értek, a kutyák nagyon izgatottak lettek, odaszaladtak egymáshoz, és ölelkezni kezdtek. Kiderült, hogy Dave kutyája, Monty és a pár kutyája, Rosie testvérek. Egy alomból születtek tavaly júniusban, és a hat testvér között ők ketten különösen szoros viszonyban voltak az első pillanattól kezdve.

Amikor azonban eljött az idő a kutyák anyjának gazdija odaadta Rosiet egy barátnőjének. A fehér kutyus és az új gazdija néhányszor visszatértek meglátogatni Montyt és a családot, de aztán a fekete kutyus is új gazdira talált. Több mint tíz hónap telt aztán, míg a két kutyatestvér újra összefutott a parkban.

A tudomány szerint, bár jól hangzik, a kutyatestvérek nem úgy ismerik fel egymást hosszú idő után, ahogyan azt mi, emberek, saját magunkból kiindulva elképzeljük. A kutyák emlékezetében csak egy illat ragad meg évekre, amit ha újra megszimatolnak, kellemes érzéssel tölti el őket.

Monti és Rosie gazdijait azonban nem hatja meg a tudomány. Ők úgy döntöttek ezek után gyakran sétálnak majd együtt, hogy a kutyatestvérek találkozhassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik