Élet-Stílus koronavírus

Egy maszkos férfi járja Manchestert, hogy ingyen füvet osztogasson az embereknek

A járvány miatt bezárt lakosokat látja el a legszükségesebb termékekkel, mint a vécépapír, a kézfertőtlenítő, és a marihuána.

A koronavírus-járvány alatt újra akcióba lépett a csak az Outlaw, azaz törvényen kívüli néven ismert manchesteri zenei producer és aktivista, aki tavaly karácsonykor azzal került be a brit sajtóba, hogy letartóztatták, amikor pénzt adott hajléktalanoknak. A símaszkot – és a járvány miatt egy védőmaszkot is – viselő férfi most a kijárási korlátozások miatt az idejüket otthon töltő emberek segítségére sietett, akiknek ingyen vitt ki elengedhetetlenül szükséges dolgokat. Köztük marihuánát.

A cannabis legalizálását támogató férfi már tavaly nyáron is csinált egy hasonló akciót, amikor egy parknál osztogatott ingyen füvet az arra járó embereknek. Most egy furgonnal hajtott végig a városon, hogy vécépapírt, ásványvizet, kézfertőtlenítőt és marihuánát adjon azoknak, akiknek szükséges van rá.

Outlaw a Vice című lapnak elmondta, hogy eredetileg a marihuána nem hivatalos ünnepnapjának számító április 20-ra tervezett fűosztást, de közbeszólt a vírus, így az arra félretett készletet másként adta át az embereknek. A férfi elmondta, hogy a brit sajtóban megjelent hírekkel ellentétben, nem ezer font, azaz majdnem négyszázezer forint értékben osztott szét marihuánát. A drogot ugyanis saját maga termesztette, így csak a magokért fizetett.

A férfi elmondása szerint nagy örömmel fogadták, bármerre is ment, egyedül a manchesteri rendőrség zaklatta, de erről ügyvédje jelenléte nélkül nem nagyon akart beszélni a Vice-nak.

Akciójáról Instagram-oldalán lehet megnézni fotókat és videókat.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik