Élet-Stílus koronavírus

A kijárási tilalom idején is nyitva maradnak a marihuánaboltok San Franciscóban

Mert nélkülözhetetlen terméket árulnak.

A koronavírus-járvány miatt kijárási tilalmat vezettek be a héten San Francisco városában, ahol a rendelet szerint csak a nélkülözhetetlen üzletek maradhatnak nyitva, hogy kiszolgálják az emberek alapvető fontosságú igényeit. Mint például az élelmiszerbolt, benzinkutak, bankok és gyógyszertárak, vagy a mosodák és a fontos termékeket szállító fuvarcégek.

Az önkormányzat azonban kedden már változtatott is a rendeleten. A nyitva maradható üzletek listájáról ugyanis hiányzott valami: a marihuánaboltok, amiknek emiatt hétfőn éjfélkor be kellett volna zárniuk.

A város polgármestere, London Breed egy kedd esti sajtótájékoztatón azonban bejelentette, hogy a marihuánát árusító üzletek nyitva maradhatnak a kijárási tilalom alatt, mert nélkülözhetetlen terméket árulnak. Csakúgy, mint a gyógyszertárak, hiszen orvosságot lehet náluk vásárolni — írta a helyi sajtó.

A boltokból lehet házhozszállítást kérni, és helyszínen is vásárolni. Az önkormányzat közölte, a város lakóinak inkább azt tanácsolják, hogy kérjenek házhozszállítást, de engedélyezik a személyes átvételt is.

Kiemelt kép: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik