Élet-Stílus

Megmentett egy rendőrt – heteken belül milliomos lett

A brit férfi óriási összeget nyert a lottón.

Amikor Anthony Canty egy áprilisi napon utazott haza Maldonba Withamből, a buszon valaki ráborult a térdére. Mint kiderült, egy rendőrtiszt lett rosszul – szívrohamot kapott.

A 33 éves Canty hívta azonnal nekilátott az újraélesztésnek, miközben telefonon kapta az instrukciókat a 999-es segélyhívószám diszpécserétől. A rendőrt mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol sikerült stabilizálni az állapotát. Öt napot töltött az intenzív osztályon, később megmentője meg is látogatta őt a kórteremben.

Úgy tűnik, a sors megjutalmazta Cantyt a hőstettéért, ugyanis május 5-én elvitte a főnyereményt a lottón.

Amint azt a Good Morning Britain című műsorban elmondta, munkába menet ellenőrizte a számokat, és látta, hogy 100 ezer font (40 millió forint) ütötte a markát. Fel is hívta barátnőjét, hogy elújságolja az örömhírt; a 32 éves Katie Sullivan azonban nem sokkal később visszahívta, hogy közölje:

nem 100 ezer, hanem egymillió font (400 millió forint) a nyeremény.

A Sun szerint férfi az óriási összeg ellenére nem hagyja ott a munkahelyét – mérnökként dolgozik, a kórházak vízminőségi kérdéseiért felel –, az első és legfontosabb terve, hogy két gyereküket elvigyék a floridai Disney Worldbe. Utána talán vásárolnak egy új házat.

A páratlan szerencséről telefonon mesélt a megmentett rendőrnek is, aki azt mondta a hír hallatán, hogy a jó karma a jó embereknek jár.

 

Az összes barátját felhívta, hogy elmesélje, nyert a lottón – hiba volt
A brit férfi már minden fontot beosztott a „nyereményből”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik