Az egészen valószínű, hogy a koronavírus-járvány után (már ha lesz ilyen), nem minden folytatódik úgy, ahogy az előtte volt. Valószínűleg hatással lesz egyebek mellett a vendéglátásra is. Erre egy korai példa az a holland étterem, amely plexi kalitkákat helyezett el, hogy így biztosítsa a vendégek biztonságát és a társadalmi távolságtartást.
Egy virginiai, három Michelin-csillagos étterem, a The Inn at Little Washington úgy tervezi, hogy május 29-étől nyitva lehetnek, és a vacsorák erejéig kinyithatnak, addig is, a helyi szabályozás szerint, a szabadtéri asztalaik már most péntektől üzemelhetnek, igaz, a kellő távolság miatt, csak félházzal.
Ha viszont majd már a benti asztaloknál is ülhetnek majd a vendégek, és ott is életbe lép a távolságtartási szabályok, akkor a séf, Patrick O’Connell azt tervezi, hogy a 40-es éveket idéző öltözetű próbababákat raknak az üresen maradó asztalokhoz, hogy ne legyen olyan szörnyű a félig üres vendéglátóhelyen ülni – írta az Eater fővárosi kiadása.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
De nem csak nekik jutott eszébe ez az ötlet, egy dél-karolinai étterem tíz felfújható babát rendelt. A csütörtöktől nyitvatartó, taylorsi Open Heartben parókát adnak a bábukra és olyan álarcot és ruhát, hogy a törzsvendégeikre hasonlítsanak.
A tulajdonosok azt mondják, inkább ezt választották, mint hogy sárga szalaggal körbezárják a nem használható asztalokat.
De emellett elvitelre is készítenek ételeket, ahogy a pincéreknek pedig kötelező a maszk viselése – írta a helyi WBTW csatorna a honlapján.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon