Élet-Stílus koronavírus

Koporsóként is használható kórházi ágyat készített egy kolumbiai cég

A koronavírus-járvány miatt kialakult hiány enyhítésére.

Egy kolumbiai reklámügynökség, egy magánkórházzal együttműködve olcsó megoldást talált a kórházi ágyakból és koporsókból kialakult hiány enyhítésére. Egyesítették a kettőt – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Az ABC Displays nevű cég kartonpapírból készítette el az átszámítva nagyjából 28 ezer forintba kerülő koporsóágyat. A fémrudakkal megerősített szerkezet a cég egyik vezetőjének közlése szerint 150 kilogrammot bír el, és gyorsan koporsóvá lehet alakítani, ha a beteg meghal.

A cég vezetője, Rodolfo Gómez elmondta a hírügynökségnek, hogy azután kezdtek el foglalkozni az ötlettel, hogy látták, mi történt a közeli Ecuadorban, ahol egy városban az emberek napokig éltek együtt a halottaikkal, mert nem tudtak koporsókat vásárolni, és végül kénytelenek voltak adományként kapott kartondobozokat használni.

A normális esetben csomagolásokat készítő cég a koporsóként is használható kórházi ágyakból tízet adományként ad oda az Amazonas megyében található kórházaknak, ahol hiánnyal küzdenek. Ezen felül olyan kórházaknak juttatnák el, ahol ágyhiány alakul ki a koronavírus-járvány miatt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik