Élet-Stílus koronavírus

Táncolva vittek végig egy koporsót a rendőrök egy perui város utcáin

Különös fegyvereket választott a koronavírus elleni harcához a perui rendőrség: a koporsót és a zenét. Előbbit utóbbira táncolva vitték végig a főváros, Lima utcáin.

Latin-Amerikában is robbanásra készül a koronavírus-járvány. Ázsiához, Európához és Észak-Amerikához hasonlóan a kormányok szigorú óvintézkedéseket vezetnek be, a hatóságok pedig minden eszközt bevetnek, hogy megértessék az emberekkel a karanténszabályok betartásának fontosságát.

A perui fővárostól, Limától északra fekvő Cajamarca tartomány központjában a rendőrök egy koporsóval táncolva járták az utcákat április 23-án éjjel, miközben azt énekelték: „harcoljunk együtt a járvány ellen, győzzük le, hajrá Cajamarca!” – írja a BBC.

A koporsós tánc egy viszonylag új, online humorforrásból fakad. Idén márciusban kezdtek terjedni azok a mémvideók, melyeken először egy veszélyes jelenet, vagy baleset látható, majd hirtelen afrikai férfiak táncolnak, vállukon egy koporsóval.

A mém egy 2017-es BBC riportot dolgoz fel, mely a ghánai vidám temetéseket mutatja be. A riport szerint, az afrikai országban sokan temetik el úgy a szeretteiket, hogy inkább az életét ünneplik, ahelyett, hogy a halálán keseregnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik