Élet-Stílus

II. Erzsébet 75 évvel ezelőtti fotójával emlékezik a királyi palota a II. világháborúra

A seregben szolgált, ahol szerelőnek képezték ki.

Kate Middleton és Vilmos herceg hivatalos Instagram-oldala osztotta meg ezt a fotót II. Erzsébet királynőről, amin második világháború végét jelentő, európai győzelem napját ünnepli. A posztban leírják, hogy a királynő a háború alatt csatlakozott a sereghez, ahol szerelőnek képezték ki, így az akkor még hercegnő Erzsébet volt az első a királyi családból, aki aktív tagja volt a Brit Fegyveres Erőknek.

1945-ben, pontosan ezen a napon Erzsébet hercegnő húgával, Margittal együtt csatlakoztak a londoni ujjongó tömeghez, hogy megünnepeljék a háború végét. Erzsébet ettől függetlenül nem örült volna annak, ha felismerik, ezért az anonimitását megőrízve a sapkáját végig az arcába húzta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés, Máj 7., 2020, időpont: 11:53 (PDT időzóna szerint)

A királyi palota hivatalos Instagram oldala közben II. Erzsébet apja, VI. György rádiós üzenetével ünnepelte az évfordulót, aki ezekkel a mondatokkal zárta le a II. világháborút:

Nyugodtsággal tölt el a gondolat, hogy a több évnyi veszély és sötétség, amiben az országunk gyerekei felnőttek, végre véget ér, remélem, Istenem, hogy örökké.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés, Máj 8., 2020, időpont: 12:10 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: Instagram/@kensingtonroyal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik